Tiedonhaluisten keskustelijoiden vertaisryhmä – mitä minulla on annettavaa muille?

Oletko pitkäaikaistyötön ja yli 50-vuotias? Pohditko omaa jaksamistasi ja haluaisit jakaa omia vinkkejäsi muille ja kuulla, miten muut tekevät? Oletko utelias tietämään lisää myös omasta itsestäsi? Voiko pitkäaikaistyötön löytää tilanteestaan asioita, joista voi iloita? Tule mukaan kasvattamaan vertaisverkostoja, kuulemaan tarinoita muiden tilanteesta ja jakamaan omia ajatuksiasi.

Kenelle?

Jos olet pitkäaikaistyötön, kaipaat näkökulmia omiin vahvuuksiisi ja toimintatapoihin ja haluat jakaa omaa osaamistasi muille, olet etsimämme. Oman elämän asiantuntijana kannat mukanasi paljon tietoa, mistä muut voisivat hyötyä. Tässä ryhmässä ei suoriteta; tule sellaisena kuin olet, se riittää.

Tavoitteita

Vertaisryhmässä on resilienssiä eli muutoskyvykkyyttä ja omaa itsetuntemusta vahvistava elementti. Olen tätä, mutta voisinko olla vähän jotain muutakin? Tunnistanko todella omat vahvuuteni?

Ryhmässä on kaikki viisaus. Kokemustieto on syytä sanoittaa ja jakaa muille, joka vahvistaa keinoja selviytyä pitkistäkin muutostilanteista löytämällä uudenlaisia näkökulmia omaan ja muiden pitkäaikaistyöttömyydestä nouseviin kysymyksiin. Muutos voi olla pieni tai iso, sinä määrittelet omat tavoitteesi.

Kokemusasiantuntijuus ovat ihan oikeaa asiantuntijuutta. Sen esille tuominen on yhtä tärkeää kuin virallinen tilastotieto. Siksi omien kokemuksien kertominen ja muiden kokemuksien kuuleminen on tärkeää – kukaan ei ole yksin ajatuksineen.

Milloin?

Ryhmä kokoontuu kahdeksan kertaa kevään 2021 aikana.

Osallistuminen vaatii sitoutumista läsnäoloon näinä päivinä. Aamu alkaa aamukahvilla ja ryhmäkokoontumisen jälkeen Malmin seurakunnan diakoniatyö tarjoaa osallistujille lounaan.

Mikäli koronapandemian rajoitukset eivät salli lähitapahtuman järjestämistä, toteutetaan tapahtuma verkkotapahtumana ja osanottajille lähetetään linkki sähköpostiin. Etätapahtumaan osallistumiseen tarvitaan vähintään kannettava tai tabletti.

Kokoonnumme tiistaisin klo 9 – 10.45 seuraavina päivinä:

12.1. | 19.1. | 2.2. | 16.2.

23.2. | 9.3. | 16.3. | 23.3.

Paikka

Malmin Varustamo, Pekanraitti 16

Muuta

Ryhmä on suljettu ryhmä ja perustuu luottamukselliseen keskusteluun. Ryhmässä käy myös kokemusasiantuntija kertomassa omaa tarinaansa. Ryhmä tulee vaikuttamaan itse siihen, millaisia asioita ryhmässä käsitellään. Ryhmään mahtuu 6 osallistujaa. Sinun ei tarvitse olla ViisNollaTuki ry:n jäsen osallistuaksesi.

Kokoontumisen jälkeen ViisNollaTuki ry:n asiantuntijat ovat valmiita keskustelemaan kanssasi. Asia voi olla joko CV:n tekeminen tai parantaminen tai jokin muu elämääsi koskettava seikka. Kahdenkeskisessä keskustelussa aihe on vapaa.

Osallistujilta tullaan kysymään palaute toiminnan parantamiseksi ja kehittämiseksi, saat siis vaikuttaa.

Kuka?

Ryhmän vetää Nina Patanen, pitkän linjan ohjaustyön ja mentoroinnin ammattilainen. Tällä hetkellä hän opiskelee työnohjaajaksi ja haluaa laajentaa työnohjauksen käsitettä koskemaan myös muita kohderyhmiä kuin jo työssä olevia. Tällä hetkellä häntä kiinnostavat ihmisten omat tarinat työidentiteetin muodostumisessa ja sen ylläpitämisessä sekä työnohjauksellisen otteen hyödyntäminen työnhakijoiden ja pitkäaikaistyöttömien sekä alanvaihtajien keskuudessa. Jokaisen oman tarinan kautta.

Ryhmän vetäminen tapahtuu yhteistyössä ViisNollaTuki ry:n kanssa tavoitteena, että siitä tulee pysyvä toimintatapa. Hän toteuttaa ryhmän vapaaehtoistyönä, koska uskoo, että antamalla muille vapaaehtoisesti oppii itsekin eniten. Vertaisena.

Tilaisuus on osallistujille maksuton ja sisältää aamukahvin ja lounaan Varustamon Waste&Feast -ravintolassa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu viimeistään su 10.1.2021 ilmoittautumislomakkeella. Laitathan ilmoittautumislomakkeen  Muuta kommentoitavaa: -kohtaan oletko valmis osallistumaan, vaikka tapahtuma jouduttaisiin toteuttamaan etätapahtumana.

Jos et ilmoittautumisesi jälkeen pysty osallistumaan ryhmään, peruthan sen ystävällisesti, kiitos. Näin varaamme paikan toisille kiinnostuneille.

Tule mukaan, paikkoja on rajoitetusti. 
Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

!!THL:n koronaan liittyvät ohjeistukset on tilaisuudessa huomioitu!!

Tervetuloa!

ViisNollaTuki ry
Nina Patanen, Aatto ry
Malmin seurakunnan diakoniatyö