14.3.2022

Maksutonta digitaito-opetusta ja muita työelämän perustaitoja

Yhteistyökumppanimme Työväen sivistysliitto – TSL järjestää maksuttoman Osaamisen ohjaksissa -hankeen mukaisen koulutuksen, jonka pääpainona on digitaidot, mutta myös muut työelämän perustaidot kuten viestintä, työnhaku, oppimisen taidot, some-tietous jne.

Helsingin kurssi alkaa jo 14.3. Hakaniemessä, joten pidä kiirettä ilmottautumisen kanssa!

Kurssi on siis maksuton, se tapahtuu suurilta osin lähiopetuksena (niillä kerroilla kahvi- ja sämpylätarjoilu), mutta myös etäkertoina. Etäopiskeluun ohjataan ja tietokoneen saa tarvittaessa kotiin lainaksi. Kurssi on Opetushallituksen rahoittama ja tarkoitettu työikäisille, suomea perustasoisesti osaaville. Opetusta on aina klo 16-20.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen: tsl.fi/osaamisen-ohjaksissa

 
pdf-tiedosto esitteestä

9.2.2022

Onko sinulla kokemusta kohtaanto-ongelmasta? Haluatko olla tarinallasi osana mielenkiintoisesta aiheesta tehtävässä tutkimuksessa? Etsimme yhteistyökumppanillemme haastateltaviksi yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja epäkohtiin tarttumisesta kiinnostuneita työttömyyden kokeneita henkilöitä.pdf-tiedosto esitteestä

15.12.2021

Kirjoituskutsu yli 50-vuotiaille työttömille 

Työttömyys koskettaa monia suomalaisia jossain vaiheessa heidän elämäänsä. Yli 50-vuotiaiden työttömien omia näkemyksiä uudelleenkoulutuksesta ja ammatinvaihdoksesta kartoitettu tutkimuksissa vähän. 

Teen pro gradu -tutkielmaa yli 50-vuotiaiden työttömien näkemyksistä alanvaihdoksen ja uudelleenkouluttautumisen vaihtoehdoista. Tutkimukseni tavoitteena on kartoittaa kirjoitelmien avulla yli 50-vuotiaiden työttömien näkemyksiä ja kokemuksia liittyen alanvaihdokseen ja uudelleenkouluttautumiseen sekä näiden vaihtoehtojen pohtimiseen. 

Tässä tutkimuksessa kutsun sinut kirjoittamaan näkemyksistäsi ja kokemuksistasi uudelleenkouluttautumisen ja alanvaihdoksen vaihtoehdoista. Sovit tutkimuksen osallistujaksi, jos olet yli 50-vuotias, tällä hetkellä työtön tai ollut työttömänä ja sinulla on kokemuksia uudelleenkouluttautumisen ja alanvaihdoksen vaihtoehtojen pohdinnasta. 

Tutkimusmateriaali tullaan keräämään, käsittelemään ja raportoimaan anonyymisti ja luottamuksellisesti siten, ettei kirjoittajien henkilöllisyyttä ole mahdollista tunnistaa missään tutkimuksen vaiheessa. 

Tee kirjoitelmasi alla olevan linkin kautta 31.12.2021 mennessä 

https://tuniedu.fra1.qualtrics.com/jfe/form/SV_6P4ql6OnjlziPBk

Tiedustelut ja lisätietoa
Jasmine Takkinen
jasmine.takkinen@tuni.fi14.12.2021

Oletko sosiaalisen median ulkopuolella? 

Etsimme Jyväskylän yliopiston ”Mediakieltäytyjät: tutkimus sosiaalisen median ei-käyttäjien osallisuuksista ja toimijuuksista julkisuuksissa” -tutkimushankkeeseen osallistujia. jotka eivät käytä sosiaalista mediaa. Tavoitteena on selvittää, miksi ihmiset valitsevat ulkopuolisuuden sosiaalisesta mediasta ja miten he sen kokevat omassa arjessaan. Jakamalla kokemuksiasi voit olla mukana tuottamassa tärkeää tietoa sosiaalisesta osallisuudesta digitalisoituvassa yhteiskunnassamme.

Tutkimukseen osallistuvalta toivotaan 

1) vapaamuotoista päiväkirja-aineistoa 7–10 päivän ajalta sekä 

2) haastatteluun osallistumista.

Mikäli tunnistat itsesi sosiaalisen median vapaaehtoiseksi ei-käyttäjäksi ja olet halukas osallistumaan, ota yhteyttä! Kerromme tutkimuksen aihepiiristä tarkemmin, ja saat ohjeistuksen päiväkirjan pitämiseen. Päiväkirja​​n muoto on vapaa: sen voi toteuttaa kirjoittamalla tai vaikkapa ääni- tai videotallenteena, se voi myös sisältää kuvia tai piirroksia jne. Tutkimushaastattelu toteutetaan ensisijaisesti etäyhteydellä. Osallistujien henkilötietoja käsitellään tietosuojalain edellyttämällä tavalla, eikä tutkittavia voi tunnistaa tutkimushankkeessa tuotetuista julkaisuista.

Lisätietoja tutkimuksesta ja ilmoittautuminen:

Tutkimusavustaja Essi Routasuo, kieli- ja viestintätieteiden laitos, Jyväskylän yliopisto; email: essi.j.routasuo@student.jyu.fi, puh. 050 410 7283.

Tutkimusryhmän johtaja: apulaisprofessori Karoliina Talvitie-Lamberg, kieli- ja viestintätieteiden laitos, Jyväskylän Yliopisto; e-mail: karoliina.k.talvitie-lamberg@jyu.fi, puh. 050 478 017814.12.2021 klo 10 – 11:30

Koulutus | LinkedIn – työnhaun työkalu

Lisätietoja (linkki)


Marraskuu 2021

Kaikki marraskuun tapahtumat on peruttu.26.10.2021 klo 9 – 10

Koulutus | LinkedIn – työnhaun työkalu

Lisätietoja (linkki)


12.10. – 28.10.2021 klo 13 – 15

Valmennus | Itsetuntoryhmä I

Lisätietoja (linkki)


12.10.2021 klo 9 – 10:30

Tiistain Digiaskel | Millainen on ”hyvä” CV? – webinaari

Pohdimme mm. mikä on CV ja millainen on ”hyvä” CV, mihin sitä tarvitaan ja miksi sen tekemiseen kannattaa paneutua. Sivuamme myös hieman tekoälyn olemassaoloa työnhaussa. Lisätietoja (linkki)


18.6.2021 klo 10 – 11:30

Arjen raha-asiat

”Arjen raha-asiat” -infotilaisuudessa puhutaan rahasta ja pienillä tuloilla pärjäämisestä.

Infotilaisuuden agendalla mm.: ​

  • Arjen raha-asioiden hallinta​
  • Fiksut kulutusvalinnat
  • Varautuminen on viisautta ​ ​
  • Voiko vaikeasta velkatilanteesta selviytyä?
  • Hae apua, älä jää yksin​


Tilaisuus on maksuton ja se on suunnattu kaikille aiheesta kiinnostuneille. Luennoitsijana toimii Taina Rajanen Takuusäätiöstä.

Webinaari alkaa klo 10:00 ja mukaan pääset tästä linkistä. Teamsin ”ovet” aukeavat klo 9:55
Linkki löytyy myös Facebook sivuiltamme, mikäli yllä oleva linkki ei jostain syystä toimi, kokeile facebookin linkkiä.
10.6.2021

Työttömänä eläkkeelle

Vinkkejä eläkeaikaan varautumiseen.

Eläkkeelle siirtyminen herättää tuntemuksia puolesta ja vastaan. Yksi puhuu eläkkeelle pääsemisestä, toinen eläkkeelle joutumisesta ja kolmas eläkkeelle lähtemisestä.

Työttömänä eläkkeelle -webinaarissa kuulet lisää tuntemuksista ja tunteista, joita uusi elämänvaihe herättää. Saat kuulla, miksi eläkeaikaan kannattaa varautua etukäteen.

Eläkkeelle siirtyminen on myös mahdollisuus. Sinulla on paljon tietoa ja osaamista, jonka kenties voit ottaa uudenlaiseen käyttöön. Vinkit mielekkään ja merkityksellisen tekemisen löytämiseen niin ikään kuuluvat webinaarin antiin.

Webinaari alkaa klo 10:00 ja mukaan pääset tästä linkistä ja Teamsin ”ovet” aukeavat klo 9:55

TERVETULOA MUKAAN!


.


25.5.2021

Tiistain Digiaskel | Salasanaähky

Perehdytään hieman salasanojen maailmaan, niiden luomisen tuskaan ja kuinka salasanojen huimaa määrää voisi esimerkiksi yrittää hallita ja hallinnoida.


11.5.2021

Tiistain Digiaskel | Millainen on ”hyvä” CV? – webinaari

Pohdimme mm. mikä on CV ja millainen on ”hyvä” CV, mihin sitä tarvitaan ja miksi sen tekemiseen kannattaa paneutua. Sivuamme myös hieman tekoälyn olemassaoloa työnhaussa. Lisätietoja (linkki)


19.5. – 23.6.2021

50-Digiosaaja

Tuntuuko, ettet kelpaa töihin, koska sinulta puuttuu yrityksiä kiinnostavaa digiosaamista?

Päivitä IT-osaamisesi kerralla sellaiselle tasolle, joka varmasti kelpaa!

Tule mukaan rakentamaan itsetunnon vahvistamiseen liittyvää verkkokurssia ja oppimaan samalla digituotteiden myynnistä. Rennossa pienryhmässä saat oppia, tukea ja onnistumisen iloa.

Lue lisää


28.4. – 16.6.2021

Voimavararyhmä
Keskiviikkoisin
Keskustelua keskellä viikkoa

Keskustelua keskellä viikkoa -webinaari jäsenillle järjestetään aina keskiviikkoisin klo 13 – 14 ja viikon puheenaiheet löydät Facebook-sivuiltamme. Maaliskuusta alkaen kokeilemme kerran kuukaudessa keskustelua miehille.


Torstaisin
Torstaitoivoa työnhakuun

Torstaitoivoa työnhakuun on työnhakuvalmentaja Jukka Toivosen tortaisin klo 13 – 13:30 pitämä webinaari. Aiheet vaihtuvat viikottain, Facebook-sivuiltamme löydät viikon aiheen.

Tapahtuma on tarkoitettu jäsenille sekä uutiskirjeen tilaajille. Linkki tapahtumaan lähetetään aina keskiviikkona sähköpostilla.

Tilaa uutiskirje tästä http://www.viisnollatuki.fi/uutiskirje/ ja pääset osallistumaan Jukan webinaariin, lisäksi saat lahjaksi yli 50-sivuisen Motivaatio työnhaussa -eKirjan.


28.1.2021
Torstaitoivoa työnhakuun

Viisikymppinen työnhakija

tuntuuko siltä, että työnhakusi ei vain luista? Et vain millään saa tuloksia aikaiseksi. Et oikein jaksa enää yrittää. 

Ota henkinen käsijarru pois päältä ja pääse lähemmäksi uutta työtä!

Mutta miten?

Tule kuuntelemaan ViisNollaTuen Zoom-webinaaria torstaina 28.1.
klo 13:00 – 13:30
Puhun aiheesta ”Viisi ajatusmallia, jotka haittaavat työnhakua”.

Saat kutsulinkin webinaariin automaattisesti keskiviikkona, päivää ennen webinaaria

t: Jukka

******************************

Jukka Toivonen
työnhakuvalmentaja
ViisNollaTuki ry
jukka.toivonen@viisnollatuki.fi

26.1.2021
Tiistain Digiaskel | Millainen on ”hyvä” CV? – webinaari

Pohdimme mm. mikä on CV ja millainen on ”hyvä” CV, mihin sitä tarvitaan ja miksi sen tekemiseen kannattaa paneutua. Sivuamme myös hieman tekoälyn olemassaoloa työnhaussa. Lisätietoja (linkki)


12.1. – 23.3.2021
Tiedonhaluisten keskustelijoiden vertaisryhmä

Tiedonhaluisten keskustelijoiden vertaisryhmä – mitä minulla on annettavaa muille?
Tapahtumasivulle
Lisätietoja pdf muodossa


8.12.2020

Tiistain Digiaskel | Salasanaähky

Perehdytään hieman salasanojen maailmaan, niiden luomisen tuskaan ja kuinka salasanojen huimaa määrää voisi esimerkiksi yrittää hallita ja hallinnoida. Lisätietoja (linkki)

Tiistain Digiaskel jää tämän jälkeen joulutauolle, tammikuussa 2021 jatketaan taas.


1.12.2020
Tiistain Digiaskel | Millainen on ”hyvä” CV? – webinaari

Pohdimme mm. mikä on CV ja millainen on ”hyvä” CV, mihin sitä tarvitaan ja miksi sen tekemiseen kannattaa paneutua. Sivuamme myös hieman tekoälyn olemassaoloa työnhaussa. Lisätietoja (linkki)


24.11.2020
Digitaalinen arki -tutkimus

Lähde mukaan Jyväskylän ja Tampereen yliopistojen yhteiseen Digitaalinen arki -tutkimukseen. Lisätietoja (linkki)


29.10.2020
Aniisa Soinin opinnäytetyö

Laurea-ammattikorkeakoulun sairaanhoitajaopiskelija AMK Aniisa Soini tekee opinnäytetyötään yhteistyössä ViisNollaTuki ry:n ja Työttömien Keskusjärjestön kanssa. Aniisa etsii haastateltavakseen pitkäaikaistyöttömiä. Aniisa tarvitsee vielä muutaman haastateltavan. Lähdethän mukaan auttamaan Aniisaa hänen opinnäytetyössään. Lisätietoja ja tarvittavat yhteystiedot löytyvät oheisesta esitteestä. (linkki)


!! Koronasta johtuen kaikki vuoden 2020 lähitapahtumamme on siirretty verkkoon tai tulevaisuuteen !!

17.11.2020
Tiistain Digiaskel

Tällä kerralla tutustumme ilmaiseen Photopea-kuvankäsittelyohjelmaan. Photopea on hyvin saman näköinen ja oloinen kuin alan de-facto -ohjelma eli Photoshop. 

Tilaisuus on maksuton.

Ilmoittautumiset: info(at)viisnollatuki.fi
Maanantaihin 15.11. klo 18:00 mennessä.
Lisätietoja


20.10. – 15.12.2020
Uteliaiden keskustelijoiden vertaisryhmä

Uteliaiden keskustelijoiden vertaisryhmä – mitä minulla on annettavaa muille?
Lisätietoja
Ohjelma pdf muodossa


13.10.2020 Tiistain Digiaskel
Tiistain digiaskel

Aloitamme Malmin Varustamolla (Pekanraitti 16) ”Tiistain digiaskel” -nimisen opetus- ja luentosarjan. Ensimmäisen digiaskeleen aiheena on ”Millainen on hyvä CV?”.

Tiistain digiaskeleet pidetään joka toinen tiistai klo 9:00 – 11:00 ja tulevien digiaskeleiden aiheet löydät aina täältä meidän sivuilta. Tulevia aiheita on mm. Salasanaähky, tekstinkäsittelyä, Googlen ilmaiset työkalut, kuvankäsittelyn alkeet ilmaisohjelmalla, jne.

Tilaisuus on maksuton.

Ilmoittautumiset: info(at)viisnollatuki.fi
Maanantaihin 12.10. klo 18:00 mennessä.
Lisätietoja

!!Koronasta johtuen vain kymmenen ensimmäistä mahtuu mukaan!!


21.9.2020
Työtä ja toivoa yli viisikymppiselle – Mahdoton tehtävä?

Maaliskuulta siirretty Malmin srk:n kanssa yhteistyössä toteuttamamme pop-up -tapahtuman uusi ajankohta on nyt päätetty. Tapahtuma pidetään Malmin srk:n ylläpitämässä tapahtumatila Varustamossa (Pekanraitti 16) maanantaina 21.9..klo 15 – 18. Tapahtuma striimataan Facebookissa.

Ohjelma (linkki)

Tilaisuuden juontaa: Anna Patronen

15:00 Avaussanat ja tervetuloa Veera Wallenius ja Jaana Saikkonen ”Diakonia kansalaisvaikuttamisen tukena” -projekti

n. 15:05 INFO ViisNollaTuki ry.

n. 15.11 INFO Terveydeksi 2.0 -hanke

n. 15.17 INFO Kaikukortti esittely

n. 15.23 INFO Solaris lomat ry.

15:30 Positiivinen kertomus yli 50-v. työllistymisestä, Markku Kontio + Tarinateatteri Hyvä Kätilö

Tauko

16.00 -17.00 Paneelikeskustelu fasilitaattorina pastori ja valtakunnan politiikan veteraani Timo Laaninen
Keskustelijat:

  • Ville Jalovaara, sd. kaupunginvaltuutettu
  • Markku Kontio, kokemusasiantuntija
  • Jaana Saikkonen, kokemusasiantuntija
  • Jari Kättö, Malmintorin ja Tikkurilan Prisman johtaja
  • Mikko Heinikoski, SAK:n työllisyys- ja koulutusasioiden päällikkö.

n. 16.45 Tarinateatteri Hyvä Kätilö

18.00 Tapahtuma päättyy

Koronaan liittyvä tärkeä huomautus
• Penkit on asetettu tilaan niin, että turvavälit toteutuvat. Turvavälit on pidettävä myös tilaisuuteen saapuessa ja sieltä poistuessa
• Tilassa on tarjolla käsidesiä
• Aivastaminen ja yskiminen suunnataan nenäliinaan, joka heitetään välittömästi roskiin, tai sen puuttuessa kyynärtaipeeseen
• Riskiryhmiin kuuluville osallistumista ei suositella
• Tilaisuuteen ei saa tulla, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita (yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet, päänsärky)

27.5.2020 – 26.6.2020
ViisNollaTuki ry Malmin Varustamolla yhdessä Malmin seurakunnan Diakoniatyön kanssa juttelemassa ja jakamassa ruoka-avustuksia.
9.5.2020
Työluuri-vertaispuhelinpalvelu on avattu.29.4.2020
Sairaanhoitajaopiskelija Aniisa Soinin opinnäytetyö

Laurea-ammattikorkeakoulun sairaanhoitajaopiskelija Aniisa Soini tekee opinnäytetyötään yhteistyössä ViisNollaTuki ry:n ja Työttömien Keskusjärjestön kanssa. Aniisa etsii haastateltavakseen Espoolaisia pitkäaikaistyöttömiä. Lähdethän mukaan auttamaan Aniisaa hänen opinnäytetyössään. Lisätietoja ja tarvittavat yhteystiedot löytyvät oheisesta esitteestä. (linkki)


13.4.2020
TYÖLUURI – Puhetta työstä ja työttömyydestä

Lomautukset ja työttömyys ovat aina vakavia asioita. Oli niitä osannut ennakoida tai ei, ne herättävät meissä paljon tunteita ja kysymyksiä. Tärkeintä eivät ole silloin oikeat vastaukset vaan ennen kaikkea joku, joka kuuntelee ja tarjoaa keskustelua. Työluuri on Feeniks-hankkeen, SAK:n, Työttömien Keskusjärjestön, Terveydeksi 2.0-hankkeen sekä ViisNollaTuki ry:n koordinoima palvelu, joka avataan toukokuun alussa.

Etsimme nyt vapaaehtoisia, joilla on omakohtaista, ammatillista tai muuta kokemusta työttömyydestä. Voit käydä verkkopohjaisen koulutuksen, vaikka kotoa käsin ja hoitaa päivystämisen kotoasi. Kaikki mukaan hakeneet henkilöt haastatellaan ja valituille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Verkkopohjainen koulutus järjestetään 24.4. klo 16-20. Jos olet estynyt pääsemästä paikalle tuona ajankohtana, mutta olet kiinnostunut tulemaan päivystäjäksi, niin hae silti mukaan. Koulutuksia järjestetään myös myöhemmin.

Hae vapaaehtoiseksi 19.4. mennessä. Hakulomake löytyy Feeniks-hankkeen sivulta (linkki)

Lisätietoa
Feeniks-hankkeen hankepäällikkö Miikka Vuorinen:
miikka.vuorinen@sosped.fi / 040 1646411

ViisNollaTuen yhdistyssihteeri Jaana Saikkonen:
jaana.saikkonen@viisnollatuki.fi / 0400 661227
26.3. – 7.5.2020, seuraavat 28.5. ja 11.6.
Etäsosiaaliset päiväkahvit Zoom-videopuheluna torstaisin klo 14:00

Tapahtuman Facebook -tili (linkki)
Linkki Zoom-videopuheluun (linkki)


30.3.2020
Työtä ja toivoa yli viisikymppiselle – Mahdoton tehtävä?

Malmin srk:n kanssa yhteistyössä toteutamme pop-up -tapahtuman Malmin srk:n ylläpitämässä tapahtumatila Varustamossa (Pekanraitti 16) maanantaina 30.3. klo 15 – 18

!! Tilaisuus peruttu koronaviruksen johdosta. Uusi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. !!


12.3.2020
KELA-seminaari toimeentulotuesta

Olimme seminaarissa Kuka Kuuntelee Köyhää -verkoston kanssa
9.3.2020
Lunastaako hallitus lupauksensa kaikkein köyhimmille

Jaana Saikkosen blogi ihmioikeusliiton sivustolla (linkki).


6.3.2020
Arabian kauppakeskus – Olkkari

Yhteistyökuvioita suunnittelemassa Paavalin srk:n ylläpitämän tapahtumatila Olkkarin tulevista tapahtumista.


5.3.2020
Kallion srk – Varikko

Yhteistyökuvioita suunnittelemassa Kallion srk:n ylläpitämän tapahtumatila Varikon tulevista tapahtumista.


7.2. ja 27.2.2020
Diakonia AMK

Vierailevana luennoitsijana Jaana Saikkonen ViisNollaTuki ry


4.2.2020
UusioUra-tapahtuma

Kävimme tutustumassa tapahtuman antiin ja kuuntelemassa esiintyjiä.
24.1.2020
EAPN Kansalaistoimintaryhmä

Ryhmäkokous Oodissa
17.1.2020
Työttömästä asiantuntijaksi – omat kokemukset voimaksi” -podcast

Diakoniaa.net sivustolla Jaana Saikkonen (linkki)
Jaanan blogikirjoitus, johon podcastissa viitataan (linkki)


2020
Mukana mm.
* EAPN kansalaitoimintaryhmässä,
* Kuka Kuuntelee Köyhää -verkostossa