……… Jätä soittopyyntö klikkaamalla puhelinta vieressä

TUKILUURI -työttömyyteen.

Puhetta työstä ja työttömyydestä

Oletko juuri saanut lomautus- tai irtisanomispäätöksen? Oletko pitkäaikaistyön tai osatyökykyinen? Oletko huolissasi työsi jatkumisesta entä uudelleen työllistymisestäsi? Oletko huolissasi läheisistäsi?

TUKILUURI -työttömyyteen tarjoaa vertaistukea henkilöille, jotka ovat huolissaan omasta tai läheistensä työtilanteesta. Tuen tarve voi koskea esimerkiksi huolta töiden jatkumisesta, työttömyydestä tai uudelleen työllistymisestä, Sinä tiedät parhaiten. Keskustelu vapaaehtoisten kanssa on täysin luottamuksellista ja anonyymiä ja täysin ilmaista.

Vapaaehtoiset tarjoavat keskustelutukea, vinkkejä ja rohkaisua kaikille, joita työn muuttuminen koskettaa. Palvelussa ei tarjota työjuridiikkaan tai talousapuun liittyvää tukea eikä muuta ammattilaisuutta edellyttävää ohjausta.

TUKILUURI -työttömyyteen on ViisNollaTuki ry:n koordinoima valtakunnallinen vertaistukipuhelin. Hankkeen yhteistyökumppaneina on Sosped-säätiön Feeniks-hankkeen lisäksi Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ja Työttömien Keskusjärjestön Terveydeksi 2.0 -hanke. Kuuntelijoina ja keskustelijoina toimivat koulutetut vapaaehtoiset, joilla on omakohtaista, ammatillista tai muuta kokemusta työttömyydestä. Eri puolilla Suomea toimivilla vapaaehtoisilla on kokemusta eri alojen työtehtävistä, mikä mahdollistaa eri tilanteissa olevien ihmisten tukemisen.


Tietoturvasta

Vastaamon tietomurto on puhuttanut viime päivinä paljon. Se on saattanut herättää kysymyksiä myös TUKILUURI -työttömyyteen palvelun tietoturvan tasosta. Emme kysele henkilötietoja, keskustelut ovat anonyymejä, vapaaehtoinen ei tiedä kenelle hän soittaa eikä tallenna mitään nimitietoja vaikka joku nimi puhelun aikana tulisikin ilmi, puheluita ei nauhoiteta koskaan. Mitään arkaluontoista tietoa ei näin ollen edes ole varastettavaksi. Voit siis hyvin luottavaisesti ottaa yhteyttä TUKILUURIIN.


Yhteystiedot

TUKILUURI -työttömyyteen tarjoaa vertaistukea sekä kuuntelevan korvan. Lähetä meille soittopyyntö oheisella nettilomakkeella ja me soitamme sinulle sovittuna ajankohtana. Soittopyyntöjä voit lähettää 24/7, soitamme sinulle takaisin pääasiassa arkipäivisin.


Lisätietoja

TUKILUURI -työttömyyteen
ViisNollaTuki ry, toiminnanjohtaja Jaana Saikkonen
jaana.saikkonen(at)viisnollatuki.fi, 0400 661 227

ViisNollaTuki ry, puheenjohtaja Lassi Vuorela
lassi.vuorela(at)viisnollatuki.fi, 0400 757 400


Työluuri -> Tukiluuri   

Työluuri-hanke käynnistyi maaliskuun puolessa välissä suunnittelulla ja vapaaehtoisten hankinnalla. Työluuri avautui jo toukokuussa 2020 Sosped säätiön Feeniks-hankkeen toimesta. Hankkeessa on ollut alusta alkaen mukana Feeniks-hankkeen lisäksi SAK, Työttömien Keskusjärjestö ry ja ViisNollaTuki ry. 

Hankkeeseen ilmoittautui noin 50 vapaaehtoista ympäri Suomea, jotka koulutettiin tehtävään. ViisNollaTuki ry vastasi yhdessä Feeniks-hankkeen kanssa vapaaehtoisten työnohjauksesta. Lisäksi yhdistyksen henkilökunta päivysti myös itse vapaaehtoisina puhelinvastaajina.

Työluurin koordinointivastuu on nyt siirtynyt Feeniks-hankkeelta ViisNollaTuki ry:lle ja samalla palvelun nimi vaihtui TUKILUURI -työttömyyteen ja tekniikka taustalla muuttui. Uusi Tukiluuri on nyt aidosti tukipyynnön esittäjälle ilmainen, sillä Tukiluurin vapaaehtoiset koulutetut vertaiset soittavat soittopyynnön lähettäjälle.
TUKILUURItyöttömyyteen -palvelu on aloittanut toimintansa uudella konseptilla maanantaina 12.10.2020.